17.4.2009

Kiinalainen pelikone

Kiina on tunnettu siitä että kiinalaisia on paljon. Kiinalaisia on itseasiassa niin paljon, että jos kiinalainen yrittäjä haluaa menestyä niin sille riittää Kiinan omat markkinat ihan helposti. Yksinkertaisesti tästä syystä kiinalaisia "laatutuotteita" ei saa länsimaista monestikaan ostettua. Sain tilaisuuden ja käytin sen hyväksi. Tilasin netistä itselleni kiinalaisen pelikoneen.

Laite on Dingoo A-320. Laite on tarkoitettu edulliseksi pelikoneeksi eikä niinkään kilpaile Nintendo DS:n tai PSP:n kaltaisten laitteiden kanssa. Olin yllättynyt laitteesta saatuani sen käteeni... siis positiivisessa mielessä. Laite on kevyt ja istuu todella hyvin käteen (tai käsiin). Se on muutoinkin jämäkän ja laadukkaan tuntuinen. Ulkoisesti kaikki tuntui olevan kunnossa.



Sisältö on, kuten monessa muussakin asiassa, ulkokuorta tärkeämpi asia. No onnistuipa sekin yllättämään. Laite osaa toistaa melkoisen määrän mediaformaatteja ja sisältää useita emulaattoreita vanhojen konsoloiden pelien pyörittämiseen. Laitteessa on käsittääkseni kohtuullisen tehokas (media)prosessori. Näyttö on miellyttävä ja täysin riittävä käyttötarkoitukseen (pelaaminen ja videoiden katsominen).

Ominaisuuksia testasin laitteen mukana tulevalla 7 days salvation -pelillä, Gameboy Advanced -emulaattorilla ja muutamalla videolla. 7-days salvation on kohtuullisen näyttävä kolmiulotteinen seikkalupeli joka pyörii kivasti laitteella. Emulaattoripuolella testaamani GBA toimi myös täysin moitteetta. Videoiden kanssa oli pientä säätöä, mutta sain ainakin flash-animaatiot ja FLV-tiedostot pyörimään laitteella. Varsinaisessa videotoistossa ei esiintynyt ongelmia.

Speksit

Näyttö: resoluutio 320x240, 16milj. väriä

Tuetut videoformaatit: ainakin RMVB, RM, AVI, WMV, FLV, MPEG, DAT, MP4, ASF

Tuetut audioformaatit: MP3,WMA APE, FLAC (pitäisipä onnistua myöskin lyriikoiden synkkaus)

Tuetut peliformaatit: 3D (laitteen oma), CPS2, CPS1, GBA, MVS, NEOGEO, NES, SFC, SMD

Muut ominaisuudet: 4Gt muistia (laajennettavissa Mini SD -kortilla), FM-radio, kuulokeliitäntä, TV-ulostulo, USB-liitin (tiedostojen siirto ja laitteen lataus), E-book (voi lukea kirjoja?)

Tarkemmat speksit täältä.
Epävirallinen, mutta englannin kielinen, sivusto täällä.



Bookmark and Share

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti