16.3.2009

Täydellä höyryllä?

No niin. Viikonloppu takana ja jäipä jotain kerrottavaakin. Olin lauantaipäivän ja -illan yksin kotona... päätin testata vihdoinkin Valven Steam-palvelun.

Steam on ollut hiljattain otsikoissa mm. hinnoittelun takia. Onhan se erikoista ja varmasti vaikuttaa asiakkaiden määrään. Sitäpaitsi noita Steamin pelejä saa kaupasta halvemmalla tai ainakin melkeinpä mistä tahansa muusta verkkokaupasta (olipa kyseessä digitaalinen lataus tai dvd-tilaus).

Steam tuntui olevan siististi toteutettu ja hyvin toimiva paketti. Maksettuani paypal-tililtä pelin verran rahaa, latasin ohjelma jolla pelit ladataan ja jolla niitä hallinnoidaan. Ensimmäisellä kerralla asennus meni nopeasti läpi, MUTTA kun valitsin aetuksista internetyhteyden nopeudeksi 10Mt tai enemmän niin ongelmat alkoivat. Latauksen koko oli reilusti yli 10Gt ja latautumisnopeus oli parhaimmillaankin 30kt/s. Jokainen voi nopeasti laskea päässä kauanko tuossa olisi kestänyt ja minun piti päästä pelaamaan vielä samalle illalle.

Aloin tutkia Steamin foorumia siinä toivossa, että jollakin olisi samaiseen ongelmaan jo ratkaisu. Useassa threadissa neuvottiin pysäyttämään lataus ja käynnistämään se uudestaan. Tämän pitäisi ohjata lataus uudelle serverille ja samalla mahdollisesti nopeuttaa latausta. Toimin ohjeen mukaan (monta kertaa) ja pääsin maksimissaankin 180kt/s. Tämä ei minulle riittänyt edellenkään, mutta ainakin toivo korkeammista nopeuksista oli realistinen. Selasin foorumia ja etsin googlella kunnes lopulta löysin vinkin jossa kehoitettiin muuttamaan asetuksista yhteyden nopeus. Erikoista mutta se todella toimi. Vaihdoin asetuksista internet-yhteyden nopeudeksi modeemin (56kb/s) ja käynnistin latauksen uudelleen. Lopputulos: Nopeus oli lopun latauksen ajan keskimäärin 900kt/s.



Bookmark and Share

5 kommenttia:

  1. Mulla steam on toiminut kyllä hyvin. En ole tosin ostanut sieltä mitään, mutta ilmainen Trackmania Nations peli on tullut ladattua tuolta.

    Vinkki seuraavaksi aiheeksi: Spotify.

    VastaaPoista
  2. No kyllähän tuo Steam on alkusäätämisen jälkeen pelannut ihan oikein. Laatu on korkea, mutta niin ovat hinnatkin. Esim. Mass Effect joka maksoi ainakin lauantaina Steamissa 49,90€ ja jonka itse ostin EA:n verkkokaupasta hintaan 8,99€. Mitä tästä opimme? Emme yhtään mitään. Tarkkailkaa hintoja ennenkuin hosutte ostopääksen kanssa.

    Ps. Pitääpä tutustua spotifyyn. Musiikki kiinnostaa aina.

    VastaaPoista
  3. Tuleeko Tabulaattoriin koskaan mitään mobiilijuttuja? Ja hei, toi "Mitä tästä opimme? Emme yhtään mitään." oli aika hauska. :D

    VastaaPoista
  4. Toki tulen jotain kirjoittamaan myös mobiililaitteisiin liittyen. Tosin tällä hetkellä käytössä on vain tuo windows mobile... Että mitään symbian/android -tavaraa ei välttämättä ihan heti irtoa.

    VastaaPoista
  5. Aika jännä juttu, että valitsemalla hitaamman nopeuden saa huomattavasti paremman latausnopeuden. :) Mitäs pelejä latasit?

    VastaaPoista